Ilyen házakat vásárolhatunk 1 millió forint alatt

10 febr. 2015 Tartalomszerkesztő

Manapság átlagos kereset mellett szinte lehetetlen ingatlanhoz jutni, legalábbis hitelfelvétel nélkül, annak ellenére, hogy estenként állami támogatás is segíti a saját lakást vásárlókat.

haz22

Előbbiből kiindulva nem véletlenül gondolják egyre többen azt, hogy nem fordulnak a bankokhoz kölcsönért,hanem  inkább félretesznek, majd minimális összegből  vásárolnak  - főként vidéken -, melyet aztán saját erejükből újítanak fel, elhanyagolható problémának tekintve, milyen hosszú időt emészt is majd fel mindez.

Sejthető, hogy léteznek valóban rendkívül olcsó ingatlanok, kérdéses azonban, ez valójában mekkora összeget jelent, illetve milyen állapotú az adott ház. A femina.hu utánajárt, lehetséges-e Magyarországon akár 1 millió forintért is otthonhoz jutni.

Házak 1 millió forint alatt

A Heves megyei Erdőtelken találtuk meg azt a tehermentes, felújítandó családi házat, mely 700 ezer forintért vár új tulajdonosára, két szobával. A képek alapján bőven akadna vele munka, előny lehet azonban, hogy alapterülete több mint 100 négyzetméter, emellett több mint 870 négyzetméteres telek jár hozzá.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban 900 ezer forintért kínálnak eladásra háromszobás, több mint 100 négyzetméteres, közepes állapotúként jellemzett családi házat, illetve ugyanennyiért eladó egy szintén több mint 100 négyzetméteres és háromszobás felújítandó családi ház nagy telekkel a Békés megyei Kevermesen is.

 

A Zala megyei Pölöskén egy kétszobás, jó állapotú, zártkerti ház kerül 990 ezer forintba, a Vas megyei Nemesrempehollóson egy egyszobás, felújítandó házat lehet megvenni 950 ezer forintért, a Csongrád megyei Bakson pedig 1 millió forintba kerül egy kétszobás, 70 négyzetméteres, felújítandó családi ház.

Nem lehetetlen tehát olcsón ingatlanhoz jutni, érdemes azonban tisztában lenni vele, mennyi munka lesz - nem utolsósorban pedig mennyibe kerül - lakhatóvá és komfortossá tenni a házat, nem beszélve arról, hogy általában vidéki kistelepülések esetében lehet ilyen alacsony árakról beszélni. Ha azonban valakinek mindezzel együtt is megéri, sőt, kifejezetten vonzza a csendes, vidéki élet, érdemes lehet elgondolkoznia a hasonló lehetőségeken.

 

Az  elindulásában segítséget jelenthetnek az alábbi cikkeink:

Azzal kezdődött, hogy kidobtuk a tévét

Munkád van vagy életed?

Aki egyszer megízleli, az többé nem engedi

Mi szükséges az igazi szabadsághoz?

Üzletemberből biogazda

Boldog gyermeki lét vidéken

Noll nagypapa és az unoka levendulás tanyája

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek