Karácsonyfát legelnek a kecskék Szigetmonostoron

12 jan. 2015 Administrator

A kivénhedt tűlevelű az ünnep után valakinek igazi ínyencség. Aki nem szeretné, hogy kárba vesszen a fenyő, tartson otthon kecskét, a jószág teljesen megőrül a tűlevelekért.

kecskek-karacsonyfat-esznek

Tudja ezt Németh Tamara (40) is, és nem feledkezett meg a kecskéiről. Leszedte az ünnepi díszeket, mert azok mégsem tennének jót a jószágoknak, és megkínálta a fával a kis csapatot. Hatalmas sikert aratott a szúrós csemege, a kecskék érdes, erős nyelvét meg sem szúrja - írja a Blikk.

Hogy mit szeretnek ennyire a gyantaszagú, egyáltalán nem puha növényen, azt nem árulták el, csak pusztították serényen a falatokat. Tamara szomszédai is hozzá viszik évek óta karácsony után a leszedett fenyőt.

– Ez még semmi, nyáron elrágcsálják a rózsát és az akácot is. A fűre addig rá sem néznek, amíg bokrot vagy fát látnak a közelben. Képesek térdig állni a fűben, de ha van egy levél a fejük fölött, két lábra állnak, és addig próbálkoznak, amíg el nem érik. Ha fenyő áll a kertben, távol kell tőle tartani a kecskét – osztotta meg tapasztalatait a Blikk-kel Tamara.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek