Kamrapolc-program a magyar élelmiszerek népszerűsítéséért

18 dec. 2014 Administrator

Magyar élelmiszereket népszerűsít belföldön és külföldön a Magyar Turizmus (MT) Zrt. új programja, a Kamrapolc-program, mely 2015-ben indul útjára.   

gyulaikolbaszA projekt célja, hogy a jó minőségű magyar kézműves- és élelmiszeripari termékek, hungarikumok elérhetővé váljanak a külföldi és belföldi turisták számára, felkerüljenek a turisztikai szolgáltatók polcaira. A programhoz

kistermelők, őstermelők, kisvállalkozások jelentkezését várják,

a Kamrapolc-program számukra új piaci lehetőségeket nyithat. A jövő turisztikai promóciójában a gasztronómiának, a vendéglátásnak, a turisztikai attrakcióknak, az élelmiszeripari termékeknek egymást kiegészítve kell megjelenniük.

A helyi termékek előállítását, reklámozását segítő programmal arra szeretnék ösztönözni a vendéglátásban dolgozókat, hogy a helyi termékekkel, specialitásokkal szolgálják ki az adott településre érkező vendégeket. A Kamrapolc-program a

helyi értékek összegyűjtését, leltározását, megmentését szolgálja

a hungarikum-programhoz hasonlóan. A program az Erzsébet-téren lévő Magyar Ízek Vásárán jelenik meg először. 

Az értékesítési rendszer koordinálását az MT Zrt. végzi majd, az egyeztetéseket követően 2015 második felében 12 kamrapolc-pont kezdheti meg működését országszerte. 

bakonynektar3Jelenleg csak elvétve lehet olyan árusító helyekkel találkozni Magyarországon, ahol együtt jelennek meg a minőségi termékek, ezen változtat a program. A tervek szerint már meglévő turisztikai szolgáltató helyeken

- szállodákban, tourinform irodákban, éttermekben, ajándékboltokban -

támogatják a kamrapolcok létrehozását, a rendszerbe termelők is bekerülhetnek, a szolgáltatókat pedig a közös promócióval segítik.

A kamrapolcok kétféle kínálattal jelennek majd meg:

a vidékieken a tájegységre jellemző helyben termelt árukkal, míg a forgalmasabb turisztikai célpontokon a külföldön is ismert hungarikumokkal töltik meg azokat.

Az új programról az Erzsébet téri vásár mellett az interneten 2015. január ötig gyűjtik az észrevételeket, így ezeket is be tudják majd építeni az indulásig – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek