Beüzemelték Földünk első E-fáját

24 nov. 2014 Kiss Gábor

Az izraeli Ramat Hanadiv parkban napenergiával működő E-fa célja, hogy életre keltse a közterületeket: kényelmes pihenőhely, töltőállomás és Wi-Fi egyben.

141022-etree-7a 157116a93810d4c0961242acb9923a2a

Most megtudhatjuk mi fán terem az ingyen Wi-Fi és a megújuló energia: az izraeli Sologic által készített E-fa (angolul eTree) a tervek szerint központi szerepet fog betölteni a közterületeken. Neve utal az öko (eco) környezettudatos életvitel támogatására és a hálózatra (ethernet) történő csatlakozás lehetőségére is.

Felcsatlakozhatunk a világhálóra

Az alatta elhelyezett padokon megpihenhetünk, miközben feltölthetjük a készülékeinket, vagy akár felcsatlakozhatunk a világhálóra is, mindezt persze teljesen ingyen - írja az ecolounge.hu.

A "faágakra" szerelt napelemek megújuló energiával látják el az USB-s töltőközpontot, a Wi-Fi-t, és az LCD kijelzőt ami információval hivatott ellátni a látogatókat - például kijelzi az előállított energiamennyiséget.

Kapcsolat a közösség és a természet között

Az eTree, mint ökológikus műtárgy, támogatja a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot, emellett kapcsolatot teremt a közösség és a természet között.

Funkcióiról videó is készült:

{youtube width="570" height="321"}gCAdxeH0ITg{/youtube}

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek