Jövőre indul a kínai orvoslás egyetemi oktatása hazánkban

05 nov. 2014 Administrator

Konfuciusz Intézet jön létre a hagyományos kínai orvoslás megismerésére és fejlesztésére jövő tavasszal Pécsett - közölte a Pécsi Tudományegyetem.

köpölyAz egyetem közleménye szerint a világon a hetedik, Magyarországon pedig az első ilyen tevékenységet végző Konfuciusz Intézetet várhatóan a kínai és a magyar kormány magas rangú képviselőinek jelenlétében fogják megnyitni - írja az MTI.

"Az Intézet már a jövő év elején megkezdi működését kínai nyelvi kurzusokkal, amelyeket kínai oktatók tartanak az egyetem dolgozóinak, hallgatóinak és más érdeklődőknek" - tették hozzá.

A PTE tájékoztatója szerint, a kínai kormány a kínai kultúra, a hagyományok, és a nyelv népszerűsítését 2004 óta végzi Magyarországon a kínai filozófusról és tanítóról, Konfuciuszról elnevezett program keretein belül.

Mint azt kiemelték, közel ötszáz Konfuciusz Intézetet hoztak létre világszerte olyan egyetemeken, ahol fontosnak tartják a keleti kultúra és nyelv népszerűsítését, de ezek mellett működnek speciális irányultságú intézetek is, amelyek a hagyományos kínai orvoslás megismertetésére és fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Rámutattak, hogy a nyugati orvostudomány a kiegészítő terápiás eljárások között számos, a kínai gyógyításból eredeztethető eljárást használ, és annak érdekében, hogy ezek Magyarországon is teret nyerhessenek, szükséges a jogszabályi háttér rendezése, továbbá az ilyen jellegű egyetemi képzés bevezetése.

Az elmúlt tíz évben eddig hat, a hagyományos kínai orvoslás megismerését célzó intézet jöhetett létre a világon, nálunk most ez a hetedik.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek