Íme a világ öt legcsodálatosabb könyvtára

30 okt. 2014 Administrator

Sokan már magukat a könyvesboltokat is utazási célpontnak tekintik, nem csak a helyet, ahol van. Nézd meg Velencétől Mexikóvárosig a világ legjobbjait.

El Ateneo, Buenos Aires

Az argentin könyvesbolt az 1920-as években épített színház falain belül működik. Aki csak olvasgatni akar, egyszerűen beül valamelyik páholyba és átadja magát az irodalomnak.

konyv8

konyv7

Livraria Lello & Irmao, Porto

A Portugáliában már 100 éve működő könyvtárat úgy is emlegetik, mint “lépcső a mennyországba”. A Lafayette galéria ihlette vörös lépcső köti össze a két szintet, a falak és a mennyezet gazdagon dekorált, ami órákig tartó látványosságot jelent azoknak, akiknek szerencséjük van látni.

konyv5

konyv6

Cafebreria El Pendul, Mexikóváros

A Mexikóban lévő könyvesboltban figyeltek arra, hogy a természet is megjelenjen. Egész erdőt telepítettek be, rendkívül jól szellőzik, így aki betér ide úgy érzi, a szabadban olvasgat.

konyv9

konyv10

Velence, Acqua Alta

Belátható, hogy a velencei csatornák közepén milyen nehéz működtetni egy könyvesboltot. Mégis kifizetődő, mert igazi látványosság. Rendkívül jó olasz és amerikai könyveket talál az, aki elmegy ide, de nem árt tudni, hogy szinte minden évben elönti a víz. A tulajdonosnak szerencsére hajója és egy használaton kívüli gondolája is van, így bármikor ki tudja menekíteni a köteteket.

konyv1

konyvv

Boekhandel Selexyz Dominicanen, Maastricht

A hollandiai Maastricht 13. századi templomában alakították ki ezt a könyvesboltot. Innentől kezdve felesleges is magyaráznunk, hogy miért érdemes elmenni ide, hiszen tipikus kettő az egyben látványosság, ami ráadásul rendkívül széles könyvkínálattal rendelkezik.

konyv3

konyv4

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek