Múzeum lesz az egész tanya

29 aug. 2014 Administrator

Szeptember közepére készül el a Csongrád megyei Bordány településhez tartozó, a jövőben múzeumként működő tanya – a Mező dűlői épület – felújítása.

bordany1A Mező dűlőben található tanyát Leader forrásból újítják fel. A tanyában egy Bordányt bemutató helytörténeti gyűjtemény kialakítását szeretnék megvalósítani a pályázó fiatalok. A felújítási munkálatokkal jól halad a kivitelező, amely legkésőbb szeptember 15-ig átadja a felújított épületet.

Ezt követően önkéntesek segítségével rendezik majd be a tanyát, ahová a lakók által felajánlott bútorok, használati tárgyak, képek kerülnek majd. Olyan helyi értékkel bíró dolgok, amelyek a korabeli Dudás kápolna és Kistemplom tanya és természetesen a korabeli Bordányt idézik meg az oda látogatóknak.

Minden a kiállításnak átadott darabot katagolizálnak, és természetesen megjelenítik a kiállított eszközön annak a  családoknak a nevét, akik segítették a kiállítás létrejöttét.

Folyamatosan várják a felajánlásokat a faluházban, és a tanyagondnoki szolgálat is együttműködik a gyűjtésben. Szükséges lenne egy konyha egy tisztaszoba és egy szoba berendezésére. A bútorok, használati eszközök mellett korabeli fotókat is várnak a fiatalok, amelyeket bedigitalizálás után vissza is adnak.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek