Akik a vadont választották a társadalom helyett

18 aug. 2014 Fekécs Edit

Danila Tkachenko orosz fotós  Oroszország és Ukrajna remetéiről készített fotósorozatot. Azokról az emberekről, akik önként vállalták a száműzetést.

"Az embernek nincs szüksége  a társadalomra, a társadalomnak viszont szüksége van az emberre.  A társadalom a kényszerű intézkedés, a védelem és a túlélés intézménye. Ellentétben a társadalmon kívüli társas együttéléssel – ahol  az állatok növények és az emberek  természetes kapcsolatban élnek együtt."- Andrey Tarkovszkij

 

Ezen kemény  szavakkal  kezdi könyvét, az „Escape”-et a fiatal orosz fotós Danila Tkachenko.  Mint írja, a legtöbb ember a világon a társadalmi igényeknek, elvárásoknak megfelelően végzi a munkáját és éli a családi életét. Nem titok, hogy nagyon sokan szenvednek a megszorítások, a szabályok, törvények és a konvenciók miatt.

Nem számít, milyen agyonhasznált kifejezés a „kitaszítottság” , Danila Tkachenko ebben a sorozatban a legradikálisabban jeleníti meg, és nevezi  őket "kitaszítottaknak", "szökötteknek". A férfiak, akik hátat fordítottak a társadalomnak, hogy egyedül éljenek, remeteként a pusztában vagy az erdőben.

vadon

vadon2

vadon3

vadon4

vadon5

vadon6

vadon7

vadon8

vadon9

vadon10

vadon11

vadon12

vadon13

Forrás  

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek