Kutya szolgálja ki a vásárlókat egy közértben

05 aug. 2014 Administrator

Biztos, hogy a Suzuki nevű japán trafiknak van a legjobb eladója a világon: egy shiba inu fajtájú eb minden reggel az ablakban várja a leendő vevőket.

japankutyaAz okos kutya a bolt tulajdonosáé, és egyaránt elbűvöli a törzsvásárlókat, valamint a világ minden tájáról érkező turistákat is. Ez teljesen érthető: mi is sokkal szívesebben vennénk cigarettát vagy némi harapnivalót egy barátságos kutyustól, mint egy mogorva eladótól.

japankutya1A shiba inu japán kutyafajta, kistermetű, mozgékony, jól alkalmazkodik a hegyvidéki terephez, ezért eredetileg vadászkutyaként tenyésztették. Egyike azon kevés ősi kutyafajtáknak, amelyek mind a mai napig fennmaradtak.

Az inu japánul kutyát jelent, de a shiba előtag eredete még nem tisztázott. A shiba szó jelentése „bozót”, pontosabban olyan fa vagy bokor, amelynek levelei ősszel vörös színűvé válnak. A legtöbb shiba inu szőre vörös színű, árnyalata megegyezik a bokrokéval, ezért sokan úgy gondolják, innen ered az elnevezésük. Mások úgy vélik, magára a bozótosra utal, mivel ezeket a kutyákat ott használták leginkább vadászatra.

japankutya2A shiba inuk meglehetősen független természetek, így célszerű olyan házban tartani őket, ahol nincsenek kisgyerekek, vagy más ebek. Bár kényesen ügyelnek önmaguk tisztaságára, imádnak pocsolyákban vagy más koszos vizekben úszni és játszani.

{youtube width="570" height="321"}c2mJQ-BRmmg{/youtube}

Forrás: Pozitív Nap

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek