Gyógynövénytúrák a Balaton-felvidéken

29 júl. 2014 Administrator

A Balaton-felvidéken egy családi manufaktúra gyógynövénytúrákat szervez, a kezdeményezés népszerű. Ezen a területen 400-500 gyógynövényfaj található.

levendula4Zánkán hamarosan felépítenek egy látogatóközpontot, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a gyógynövényekkel, elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetnek.

Manapság egyre többen ismerik fel a gyógynövények jótékony hatásait, ezekkel sokszor sikerrel válthatjuk ki az orvosságot. Azok azonban még kevesebben vannak, akik maguk gyűjtik ezeket a növényeket, noha sokszor egy hétköznapi séta során is számos fajtájukat lehet felfedezni. A Balaton-felvidéken egy családi manufaktúra gyógynövénytúrákat szervez az érdeklődőknek.

Körülbelül 400-500 gyógynövényfaj található meg a Balaton-felvidéken – mondta Takács Tamás, a zánkai Gyógynövénytúrák Kft. ügyvezetője. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a dombokban megülő meleg, illetve hideg egészen változatos klímát eredményez – tette hozzá.

Sokan meglepődnek azon, hogy akár a kert végében található, egyébként zöldség, vagy fűszernövényként hasznosított egyednek milyen gyógyhatásai lehetnek. A gyógynövénytúrákon elsősorban arra helyezik a hangsúlyt, hogy ismertetik a különböző növények hatásait.

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy az ökoturisztikai támogatásoknak köszönhetően hamarosan felépül majd egy látogatóközpont, mely a felvidéken fellelhető több száz gyógynövényt tervezi bemutatni. A központ látogatói elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetnek. A központhoz tartozik egy 7 ezer négyzetméteres gyakorlókert is, melyben különböző gyógynövényfajok szaporításával, telepítésével foglalkoznak, illetve kísérleteket végeznek a növényekkel.

Forrás: hirado.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek