Díjat alapítottak Gundel Károly emlékére

25 júl. 2014 Vaskor István

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete és társszervezeti Gundel Károly emlékére idén első alkalommal pályázatot hirdettek a Gundel Károly-díj elnyerésére.

gundel1Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel Étterem ma már hungarikum.Gundel Károly megszelídítette a magyar konyhát és ötvözte azt a szélesedő világból érkező behatásokkal. Zseniális érzékkel alkalmazta a modern gasztronómiai technológiát, úttörő munkájával felhelyezte Magyarországot a világ gasztronómiai térképére.

Gundel Károly mindig fontosnak tartotta, hogy a hazai szolgáltatókat, termelőket előtérbe helyezve válassza meg beszállítóinak körét. A Gundel Étterem máig elkötelezetten követi ezt a tradíciót, és elsősorban hazai alapanyagokkal, hazai szolgáltatókkal dolgozik.

A Gundel Étterem megnyitása után több mint 100 évvel is ugyanazon a helyen és néven, kiemelkedő minőségű szolgáltatásokkal várja vendégeit, hűen követve a Gundel Károly hitvallását. Megismerteti hazánk egyik jelentős kulturális örökségét hazai és nemzetközi vonatkozásban, bepillantást nyújt a magyar gasztronómia múltjába és jelenébe.

A Gundel népszerűségének titka az utánozhatatlan vendégszeretet, a miliő, amely körbeveszi az embert, a tradíció, ami áthatja az épületet, valamint a legjobb alapanyagokkal dolgozó, folyamatosan megújulni képes konyha.

gundel2A Gundel Károly-díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére augusztus 23. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2014. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között 2014. november 29-én, szombaton megrendezendő MVI díszvacsora és bál keretében kerül sor Budapesten a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.

Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek