Hétszer csapott bele a villám, de mindig túlélte

08 júl. 2014 Administrator

A parkőrként szolgál Roy Sullivan 1942 és 1977 között valóságos villámhárítóként működött, mégis mindig kisebb égési sérülésekkel megúszta a baleseteket.

sullivan1:3000-hez az esélye, hogy egy emberbe belecsapjon a villám. Annak pedig, hogy mindez hétszer történjen meg 1:30007 vagy 1:22x1024. Ezek az esélyek azonban nem vonatkoztak parkőrünkre, aki munkájából adódóan is jobban ki volt téve a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Virginiai lakóhelyén ugyanis évente kb. 35-45 hatalmas vihar van.

Először 1942-ben csapott villám bele. Ekkor elveszítette egyik lábujját. Huszonkét évvel később leégett a szemöldöke, 1970-ben pedig megperzselődött a bal válla.

1972-ben Sullivan már előrelátó volt és egy vödör vizet tartott a kocsijában. Amikor abba belecsapott a villám, a parkőrnek lángra lobbant a haja, de "villámgyorsan" el is oltotta.

1973-ban ugyancsak az autójába csapott a villám, melynek következtében Sullivan, áttörve a szélvédőt, három métert repült. Egyetlen bordatöréssel megúszta a dolgot.

1976-ban a bokája tört el, ekkor öt métert repült, miután ismét a bal vállába csapott a villám. Egy évvel később horgászás közben érte a baleset, bár mint mondta, megpróbált elfutni a villám elől. Ekkor mellkasi és hastáji égési sérülésekkel került kórházba. Az eset után Sullivan úr csak napsütéses időben volt hajlandó kimozdulni házából.

Később szerelmi bánatában öngyilkos lett, fegyverrel végzett magával.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek