Két utánozhatatlan csellista srác, akiket nem lehet nem szeretni

06 júl. 2014 Administrator

Ha eddig még nem hallottál a 2cellos nevű formációról, akkor sürgősen be kell pótolnod a mulasztást. A két csellista fiú elképesztő produkciókra képes.

2cellosTúlzás nélkül állítjuk, hogy a szlovák Luka Sulic és a horvát Stjepan Hauser magasabb szintre emelte a csellózás művészetét. A szédületes duó különlegessége nem csak a fiúk tehetségében rejlik, hanem abban is, hogy gyakorlatilag bármit eljátszanak hangszereiken - a hangsúly pedig azon van, hogy BÁRMIT. Pimaszul, ugyanakkor hihetetlenül okosan bontják le a műfajok közötti határokat, hogy aztán valami egészen új szülessen húrjaikon. 

A srácok 2011-ben robbantak be a köztudatba Michael Jackson Smooth Criminal című számának feldolgozásával: az egész világ rögtön elájult a játékukból sugárzó ügyességtől és erőtől. Szinte elszakították a húrokat, nézzétek:

{youtube width="570" height="321"}Mx0xCI1jaUM{/youtube}

Nem csoda, hogy a Sony Masterworks lemezkiadó rögtön lecsapott rájuk, és szerződést ajánlott nekik. A 2011-ben megjelent első albumuk nyüzsgött az olyan együttesek dalainak átirataitól, mint a U2, a Guns N' Roses, a Nirvana vagy a Coldplay. Ugyancsak ebben az évben történt, hogy maga Elton John kereste fel a fiúkat, és kérte, csatlakozzanak hozzá a nyári turnéján.

2013-ban újabb koronggal jelentkeztek, amelyen többek között az AC/DC híres száma, a Highway to Hell is hallható volt. Így zúzott a dalban a két srác, magával Steve Vai világhírű gitár virtuózzal:

{youtube width="570" height="321"}qfGggAGITwg{/youtube}

Sikerük azóta is töretlen, rengeteget koncerteznek, sőt, reklámokban tévésorozatokban is szerepelnek. Mindemellett pedig időről-időre újabb oldalukat mutatják meg a közönségnek. Például a romantikusat:

{youtube width="570" height="321"}jNziABZJhj0{/youtube}

Vagy a TOTÁLISAN őrültet (AC/DC csellókra hangolva) - ez eddig a legnézettebb videójuk, már 20 milliónál is többen látták:

{youtube width="570" height="321"}uT3SBzmDxGk{/youtube}

Esetleg a humorosat:

{youtube width="570" height="321"}saHMo3zV_iA{/youtube}

Luka és Stjepan egyébként még tizenéves korukban ismerkedtek meg Horvátországban, mindketten ugyanarra a zenei mesterkurzusra jártak. Bár különböző zeneakadémiákon tanultak tovább - Sulic Zágrábban, Bécsben és Londonban, Hauser pedig Londonban és Manchesterben gyakorolt -, a közös zenélést szerencsére nem adták fel. Inkább bebizonyították, hogy csellón nem csak komolyzenét lehet bravúrosan előadni. 

Szinte nincs is olyan jelző, ami lefedné ennek a két srácnak a sokoldalú tehetségét. Terjesszétek, osszátok őket, mert nagyon megérdemlik!

Forrás: Pozitív Nap

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek