Ingyen sem kell a gyümölcs

01 júl. 2014 Tímár Kriszta

Lusták az emberek, nem kell nekik még az ingyen gyümölcs sem – panaszkodott Julika néni, miközben egy jó nagy halom cseresznyét söpört fel az utcáról.

cseresznye2A nyugdíjas asszony a napokban a Dél-Magyarország napilapban hirdette meg: ingyen szedhet magának gyümölcsöt hatalmas fáiról bárki. A szinte feketére érett, ropogós cseresznye és a hatalmas szemű meggy azonban azóta is ott árválkodik – csak a szél és az eső ritkította meg a roskadozó ágakat.

- Nyugdíjasok vagyunk, nem bírjuk leszüretelni a termést. Amit elértünk, és ami lehullott, azt igyekeztünk összeszedni. Hat üveg szörpöt és rengeteg lekvárt tettem már el, nincs is ennyire szükségünk - mesélte, miért ajánlotta fel ingyen a gyümölcsöket. Piacra nem akarja vinni - azt mondja, az a pár ezer forint nem ér meg annyit.

Az idős asszony azt mondja, valószínűleg a hatalmas diófájával együtt jövőre a cseresznyét és a meggyet is kivágatja. - Tavasszal a virág, nyáron a termés, ősszel a levél szemetel. Csak a baj van vele. Ha már másnak sem adhatunk a sok finom gyümölccsel örömöt, miért küzdjünk vele? – tette fel a kérdést. 

Az elmúlt hónapban egyébként mi is beszámoltunk szedd magad meggyföldekről és szedd magad sárgabarackról is. Mindenkit csak bátorítani tudunk, hogy cselekedjen.

Kövessen minket a Facebookon!

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek