Már árulják a tiszta levegőt

17 ápr. 2014 Administrator

Nem is olyan régen még a sci-fi birodalmába soroltuk azokat az elképzeléseket, hogy hamarosan árulni fogják a tiszta levegőt a légszennyezettség miatt.

kinailevego1Nos, nem vagyunk már messze tőle, legalábbis Kínában már egészen biztosan nem.

A hatalmas gazdasági fejlődés elég komoly környezeti ártalmakkal is jár Kínában, alighanem mindenki látott már képeket a szmogban fuldokló Pekingről, vagy más nagyvárosról. A helyzet olyannyira komoly, hogy egyes iskolákban már a játszótereket is befedik és szűrik bennük a levegőt és luxusszállodák is speciális légszűrőkkel teszik elviselhetővé vendégeik számára a levegőt.

Ebben a helyzetben nem csoda, hogy megjelent az első üveg palackozott levegő. Igaz, egyelőre még csak művészi figyelemfelkeltés céljából, de ha így megy tovább, akkor előbb-utóbb valós igény is lesz rá.

kinailevego2Most még csak egy kínai művész, Liang Kegang gondolta úgy, hogy így fejezi ki aggodalmát. Nemrégiben Dél-Franciaországban járt, és „üvegbe zárt” egy adag friss francia hegyi levegőt.

Hazatérve aztán a „műalkotást” 100 művész és műgyűjtő jelenlétében elárverezték, nem is kis összegért, hiszen végül 5250 jüant (mintegy 190 ezer forintot) kapott érte. Ha rosszindulatúak szeretnénk lenni, akkor azt mondanánk, hogy legalább a repülőjegy ára összejött belőle.

Forrás: kivultagasabb.blog.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek