Bio ételek bio rovarokkal: grillezett lisztkukac, kukacos csoki

25 márc. 2014 Administrator

A színpompás, jobbnál-jobb ízesítésű macaronokat gondolhatnánk, hogy már nem nagyon lehet hova fokozni, de egy francia cégnek sikerült újat alkotnia.

biokukac2Nem mondom, számomra elég bizarr és legkevésbé sem vonzó az ötletük, de én elég finnyás vagyok. Viszont azt még én is simán el tudom képzelni, hogy nagy lesz a forgalmuk, mert annyi őrült és gasztronómiára nyitott ember van a Földön, hogy érdemes rájuk alapozni.

A vállalkozás profilja az, hogy különféle rovarokat tenyésztenek nagyon higiénikus körülmények között, melyeket grillezve zacskókban vagy édességek díszítésére használnak. Ráadásul még abban is trendkövetők, hogy csakis bio étellel táplálják a rovarokat, tehát mondhatni bio rovarokat lehet tőlük megvásárolni.

A világon több mint 100 országban vásárolhatunk utcai ételárusoktól rovaros-bogaras ételt valamilyen formában. A francia Saint-Orens-de-Gameville-ben még elég furának és szokatlannak tűnhet egy ilyen bogaras ötlet, az európai ember számára ugyanis még nincs hagyománya a kukacevésnek (bár a franciák azért tudnak elég bizarr dolgokat enni). Errefelé még ínyencségnek, kuriózumnak számít a rovarevés, ezért nem csoda, ha az árakat is inkább ennek megfelelően alakítottak ki: egy zacskó, azaz  40 darab  grillezett lisztkukac 12,50 euro, a 12 csoki pralinét tartalmazó rovaros csomag pedig 19,50 euróba kerül.

biokukac1És feltehetjük a kérdést: miért jó rovarokat enni? Azért, mert nulla mesterséges ízfokozó, színezék, tartósítószer van bennük, helyettük kevés zsírtartalom, sok fehérje, vitamin és ásványi anyag van egy-egy rovarban, legyen az kukac, sáska vagy szöcske. Bár engem még ez sem tud meggyőzni, főleg, hogy azért azt ne felejtsük el: ez a parányi szuper-egészséges bio rovar egy kalóriadús édesség tetején díszeleg.

Forrás: noitestkultura.cafeblog.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek