Kidobolták a termelői piac megnyitását Zalakaroson

23 márc. 2014 Horváth-Balogh Attila

A népszerű fürdőhely immár termelői finomságokat is kínál majd a turistáknak, akik üdülésük idején megízlelhetik a helyi gazdálkodók készítményeit.

zalakarospiac1Múlt hét végén, szombaton átadták a fürdőváros uniós forrásból kialakított termelői piacát. A piac máris finomabbnál finomabb termékekkel debütált, lehetett kapni különféle pestókat, házias lekvárokat, kecsketejből készült termékeket és füstölt sertés húsárut is.

Miután a piac megnyitását Gyuri kisbíró (Cser György) kidobolta, mindenki elismerően szólt az új „közösségi térről”.

- Fontos, hogy a kistermelőket segítsük, ehhez megvannak a terveink, a vidékfejlesztési operatív program ehhez készül - mondta Manninger Jenő, a Zalai Megyei Közgyűlés elnöke. - Ez azért fontos, mert ha azt akarjuk, hogy Zalában a kistelepüléseken is legyen élet, akkor ennek a programnak a legfontosabb része kell, hogy legyen az ott, helyben élő termelők támogatása, piachoz jutásuk megteremtése.

Egy stájerországi Leader-szervezettel partnerségben, két évvel ezelőtt indították el azt a programot, melynek a gyümölcse lett a zalakarosi kofapiac. Az itt élők egyetlen kitörési lehetősége a turizmus, aminek egyik eleme a helyi különlegességek, speciális élelmiszerek bemutatása, hiszen a piac egyben valamiféle programkínálatot is jelent a városba látogatóknak.

Forrás: zaol.hu -  Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek