Címlap / Otthon készült / Tavaszi sláger: medvehagyma-krém

Tavaszi sláger: medvehagyma-krém E-mail
Írta: Administrator   
2013. március 13. szerda

mhagymakremTavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Felhasználása igen változatos! 

Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle például medvehagyma-krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.

Hozzávalók kb. 10 adaghoz (1adag 20g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom

Elkészítése
A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

Forrás: ritakonyhaja.hu

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Vega ínyencségek húsvétra

Elterjedt a vega életmód, így megeshet, hogy vega vendégek érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem árt néh.. >> Tovább olvasom <<

 
Hirdetés
matrix wamsler3
   
Hirdetés
golya140x140 szenafuvek
   

Kiemelt cikkeink

Jó borokat, Jóbor Vendégházat kínál az Ács Pincészet a teremtett borvidéken
Hozzászólások: 0

Jó borokat, Jóbor Vendégházat kínál az Ács Pincészet a teremtett borvidéken
A győrújbaráti Ács Pincészet a Pannonhalmi Borvidék egyik gyöngyszeme, ahová mindig szívesen ...

Csalogató Sárkány Bio Panzió és Zlota Miléna őrségi boldogsága
Hozzászólások: 0

Csalogató Sárkány Bio Panzió és Zlota Miléna őrségi boldogsága
Egy hölgy, aki városi lányként a természetbe vágyott, s aki az Őrségben találta meg álmai ...

Egy fiatal házaspár őszinte borai és őszinte vendégfogadása Palkonyán
Hozzászólások: 0

Egy fiatal házaspár őszinte borai és őszinte vendégfogadása Palkonyán
Palkonyán, a Villányi Borvidék legszebb falujában egy fiatal házaspár mert nagyot álmodni, amikor ...

Kicsit másként az allergiáról
Hozzászólások: 0

Kicsit másként az allergiáról
A mára civilizációs népbetegséggé lett allergia immár olyan méreteket öltött, hogy szinte ...

Jedlik Ányos - Vörösmarty Mihály és az első fröccs
Hozzászólások: 0

Jedlik Ányos - Vörösmarty Mihály és az első fröccs
A fröccs születése Fóton történt, Fáy András híres pincéjében. Az író és politikus Vörösmartyt ...

Erdélyi szalonna készítése házilag
Hozzászólások: 0

Erdélyi szalonna készítése házilag
Sokak kedvence, pompás íz. Ki hinné, hogy egyszerűen elkészíthető, bár az igaz, hogy füstölni ...

Témába vág

Házi készítésű hamburger
A recept feleségem édesanyjáé, és ami azt illeti, életem első házi hamburgerét is náluk ettem. Elkértük tőle a receptet, és azóta... >>
Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, esetleg édes nassként tekintettél rá, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott... >>
Maciölelős süti - a legkedvesebb desszert
Maa Tamagosan, a japán szakács elkészítette azt a sütit, ami talán túl aranyos ahhoz, hogy megegyük. A sütemény ugyanis egy bájos mackó,... >>
Szörp, dzsem, lekvár és gyümölcskocsonya bodzabogyóból
Érik már a  bodzabogyó, melyből sokféle finomságot készíthetünk télire. Alább néhány egyszerű és nagyszerű receptet olvashatsz,... >>
Gyógynövények tartósítása
A gyógynövényeket frissen a legjobb felhasználni, de bevált praktikákkal megőrizhetjük frissességüket hosszabb időre is! Íme tíz... >>

Korábbi cikkeinkből...

Szilva, a csodabogyó
Téma: Életmód Hozzászólások: 0

Veszélyek leselkednek a kirepülő kisgólyákra
Téma: Mozaik Hozzászólások: 0

Mi fán terem az őszibarack?
Téma: Életmód Hozzászólások: 0