Címlap / Otthon készült / Tavaszi sláger: medvehagyma-krém

Tavaszi sláger: medvehagyma-krém E-mail
Írta: Administrator   
2013. március 13. szerda

mhagymakremTavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Felhasználása igen változatos! 

Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle például medvehagyma-krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.

Hozzávalók kb. 10 adaghoz (1adag 20g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom

Elkészítése
A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

Forrás: ritakonyhaja.hu

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Vega ínyencségek húsvétra

Elterjedt a vega életmód, így megeshet, hogy vega vendégek érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem árt néh.. >> Tovább olvasom <<

 
Hirdetés
matrix wamsler3
   

Kiemelt cikkeink

A Marton-család és a Váli-völgy ínycsiklandozó kínálatai: kalandra fel!
Hozzászólások: 0

A Marton-család és a Váli-völgy ínycsiklandozó kínálatai: kalandra fel!
Váli-völgy, Vál, Válvölgye Étterem és Pizzéria, Marton József: ma már szorosan „összetartozó” ...

Hétrétország bája, az Őrség vendégváró köztiválja
Hozzászólások: 0

Hétrétország bája, az Őrség vendégváró köztiválja
Hétrétország: a közvetlenség ünnepe! Köztivál a fesztiválok sorában, az Őrség minden gyönyörűségével, ...

Így készül a panyolai szilvalekvár
Hozzászólások: 0

Így készül a panyolai szilvalekvár
Ha valaki meghallja a Panyola nevet, valószínűleg valamelyik finom pálinka jut az eszébe. Igen, ...

Elképesztő videó! Így "repkednek" a baktériumok.
Hozzászólások: 0

Elképesztő videó! Így
Itt a nyár, nem győzzük készíteni a kulináris csodákat. Nagy igyekezetünkben az ételek készítésénél ...

Üdülőfalu lett a kihalásra ítélt magyar zsáktelepülésből
Hozzászólások: 1

Üdülőfalu lett a kihalásra ítélt magyar zsáktelepülésből
Libickozmának papíron évtizedeken belül ki kellene halnia. De a zsákfaluban egyre-másra házat ...

Gyógyszerek a kertben: egy kis történelem
Hozzászólások: 0

Gyógyszerek a kertben: egy kis történelem
Reneszánszukat élik ma a fűszer- és gyógynövénykertek. Városokban és falvakban egyaránt egyre ...

Témába vág

Lidi nagyi töltött karalábéja
Lidi nagyi nem az én nagymamám volt, sőt, nem is volt nagymama, hanem a barátnőm nagymamájának a barátnője. A mami a főzésben igazi... >>
Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, esetleg édes nassként tekintettél rá, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott... >>
A mesteri rácponty
Régi formájában még burgonya nélkül készült a mennyei finomság: Rézi néni híres könyvében hosszában félbe vágta a pontyot,... >>
Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel
A nyár egyik újra felfedezett kedvenc hűsítő itala a limonádé. Nem is kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg cukor. Vagy mégis lehet... >>
Készíts dohányzóasztalt raklapokból
Még ha nem is raklapból készül, hanem csak megveszed hozzá a deszkákat, akkor is divatos bútor lesz belőle. Legalább nem kell bajlódj a... >>

Korábbi cikkeinkből...

Munkád van vagy életed?
Téma: Életmód Hozzászólások: 4

Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek
Téma: Otthon készült Hozzászólások: 0