Címlap / Otthon készült / Tavaszi sláger: medvehagyma-krém

Tavaszi sláger: medvehagyma-krém E-mail
Írta: Administrator   
2013. március 13. szerda

mhagymakremTavasszal az egyik legelső vitamindús zöldféleség a medvehagyma, ami napjainkban szerencsére már divatos ételféleség. Felhasználása igen változatos! 

Mivel csak pár hétig terem, érdemes elraktározni belőle a későbbiekre is. Készíthetünk belőle például medvehagyma-krémet, ami majdnem pesto, mondjuk inkább franciásan pistou.

Hozzávalók kb. 10 adaghoz (1adag 20g)
50 g napraforgó mag, 50 g extra szűz olívaolaj, ½ csapott mk só, tört színes bors, 100 g medvehagyma szárastól, 20 g aszalt paradicsom

Elkészítése
A medvehagymát alaposan mossuk át, majd csepegtessük le.
A napraforgómagot aprítsuk le egy mixerben.
Tegyük az össze hozzávalót a paradicsom kivételével az aprítóba, és pürésítsük le.
Az aszalt paradicsomot vágjuk apró darabokra, és keverjük a krémbe.
Ha hosszan tartóan szeretnénk eltenni, akkor kigőzölt üvegbe zárjuk, és öntsük fel a tetejét olajjal.
Hűtőben pár hétig amúgy is eláll, de figyeljünk arra, hogy mindig tiszta késsel, kanállal nyúljunk bele, ne szennyezzük.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

Forrás: ritakonyhaja.hu

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Vega ínyencségek húsvétra

Elterjedt a vega életmód, így megeshet, hogy vega vendégek érkeznek hozzánk. Ilyenkor nem árt néh.. >> Tovább olvasom <<

 
Hirdetés
ecolounge kocka wamsler3
golya140x140 jop banner
esz280140px

Kiemelt cikkeink

A Zsirai-család szőlő és bor ihlette vendégháza Mádon
Hozzászólások: 0

A Zsirai-család szőlő és bor ihlette vendégháza Mádon
Lehet-e egy borbarátnak vonzóbb hely, mint egy meghitt hangulatú borteraszon ülni, a gyönyörű ...

Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma
Hozzászólások: 0

Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma
Ha különleges és gyorsan elkészíthető, ráadásul gazdaságos finomságra vágyunk, akkor kitűnő ...

Zöld Dió Panzió: a csend hangjai az alföldi rónaságban
Hozzászólások: 0

Zöld Dió Panzió: a csend hangjai az alföldi rónaságban
Nem csupán Petőfi Sándornak, hanem sok-sok napjainkban kirándulónak is egyik kedvelt helye az Alföld, ...

Extrém szaunatúra és a puszták romantikája Akác-tanyán
Hozzászólások: 0

Extrém szaunatúra és a puszták romantikája Akác-tanyán
Távol a város zajától, megfeledkezve a mindennapi rohanásról, az Újlengyel melletti Akác-tanyán ...

21 meglepő és érdekes tény az almáról
Hozzászólások: 2

21 meglepő és érdekes tény az almáról
Nincs ősz almaszedés nélkül és nincs olyan ember, aki ne szeretné a ragyogóan piros alma látványát ...

Formabontó megoldások régi ablakokból
Hozzászólások: 0

Formabontó megoldások régi ablakokból
A napokban kiírt nyílászáró-csere pályázat vélhetően sokakat sarkall arra, hogy újra cseréljék ...

Témába vág

Ételmaradékok újrahasznosítása: a fantázia nem ismer határokat
Az ételmaradékok újratálalásának ötlete mindazoknak bizonyosan hasznos praktikát nyújt, akik nem hívei a pazarló háztartásnak.... >>
Pizzaleves: rajongóknak kötelező
Bármilyen pizzafeltéttel variálható, egyszerűen zseniális, már-már egytálételnek is beillik. Érdemes kipróbálni, mert a család biztosan... >>
Gombafasírt tejmentesen
A tejmentes gombafasírt nem csak a laktózérzékenyeknek ízletes és fogyasztható finomság, hanem bárki számára kiváló főétel rizzsel... >>
A levendulás cseresznyelekvártól a kandírozott rózsasziromig
A nyár gyümölcscsodái hamar elillannak, ezért a háziasszonyok évszázadok óta üvegbe zárják az ízek és illatok harmóniáját,... >>
Hol volt, hol nem volt: milyen a mesés disznósajt?
Minden magyar embernek volt már élménye a disznósajttal, még   annak is, aki a disznótoros finomságok láttán és hallatán fintorogva... >>

Korábbi cikkeinkből...

Képzéssel és vetőmaggal segítenek
Téma: Mozaik Hozzászólások: 0

Próbáljon szerencsét Hollókőn: nő nem marad szárazon!
Téma: Szabadidő Hozzászólások: 0

Magyar élelmiszerek Párizsban
Téma: Mozaik Hozzászólások: 0