A világ gyógyítóinak feledésbe merült módszerei

08 jún. 2015 Tartalomszerkesztő

Hétpecsétes titokként őrzött technikák, amelyek ez idáig ismeretlenek voltak a nyugati civilizáció előtt.

energiajoSzervezetünk megtisztításával, méregtelenítésével megannyi szakember foglalkozik és számtalan módszer és praktika látott már napvilágot.

Az alábbi módszer egy orosz örökségnek a hagyományos egészségmegőrző szertartásain alapul és felfedi a világ gyógyítóinak feledésbe merült mesterfogásait is.

 

A program 4 hétből áll.

1. hét - felkészülés

2. hét - máj tisztítása

3. hét - vastagbél tisztítása

4. hét - vesetisztítás

Kezdjük el és tapasztaljuk meg a megújulás nagyszerű érzését!

 

Felkészülési hét

Étrend

A felkészülési hét étrendjének az a feladata, hogy a testben lévő nyálkát feloldja. Ez az étrend olyan ételekből áll, amelyek nem jelentenek toxikus terhet a test létfontosságú szervei és rendszerei számára. Elkészíteni könnyű, több választási lehetőséget is kapunk.

Az alapelvek:

- Igyekezzünk gabonafélékből, dióból, hüvelyesekből beszerezni a szükséges fehérje túlnyomó részét (különösen a csíráztatott gabona értékes, mert kevesebb nyálkát termel).

- További fehérjeforrás lehet a mélytengeri hal. A mélytengeri  halakat valószínűleg kevésbé szennyezik a mérgező ipari melléktermékek és a nehézfémek. Kerüljük azonban a heringet, a makrélát és a tonhalat, mivel ezek a faját sokkal érzékenyebbek a nehézfémekre.

- Együnk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt.

- Együnk sok rostot, a leghasznosabb a zöldségcsíra, a káposzta, a sárgarépa és a köles.

- Igyunk sok vizet. Ha ásványvizet veszünk, válasszunk üvegeset a műanyag flakonos helyett, mert a baktériumok a műanyag edényben sokkal könnyebben szaporodnak. Tartsuk a hűtőben, és gyorsan fogyasszuk el lehetőleg még azon a napon, amelyiken kinyitottuk. Kerüljük a szénsavval dúsított vizet, mert az túl sok gázt termel.

- Salátaöntetbe, gabonafélékre mindig csak hidegen sajtolt olajat tegyünk. Lehetőleg ezzel is főzzünk.

- Figyeljük az ételek címkéjét, és ne vegyünk semmit, amiben "E" van, különösen kerüljük az E 249, E 250, E 251 és E 252 jelzésű tartósítószereket. Próbáljuk meg étrendünkből teljesen kiiktatni a konzerveket és a színezékekkel, ízesítővel, mesterséges édesítővel k észült élelmiszereket.

energia2

Ne fogyasszunk nyálkatermelő ételt

- A tehéntejből készült termékek képzik a szervezetben a legtöbb nyálkát - és ez nemcsak a tejre magára vonatkozik, hanem a vajra, a sajtra, a joghurtra is. A kecske- és a juhtej már sokkal jobb, de ezek fogyasztását is csökkentsük a minimumra.

- Vörös hús, baromfi, tojás.

- A növényi ételek közül a legtöbb nyálkát a szójabab termeli. Sokan szójatejjel helyettesítik a tehéntejet, hogy csökkentsék a nyálkaképződést. Ez nagy hiba. Igyunk helyezette zab- vagy risztejet.

- Ne fogyasszunk sok cukrot - főként finomított cukrot. Édesítsük az ételt juharsziruppal, almalésűrítménnyel, datolyasziruppal és mézzel. Ha nagyon kivánjuk az édességet, tisztítsuk meg a nyelvünket, reggelente egy kiskanállal gyengéden kapargassuk le a felszínét, ez csökkenti az édes és savanyú ételek iránti sóvárgásunkat.

- Fogjuk vissza a sófogyasztást. Az alga szárított állapotban fogyasztva is jótétemény a testnek, jól helyettesíti a sót, és jódot tartalmaz, amely ösztönzőleg hat az anyagcserére.

- Ne igyunk alkoholt. Se kávét, se teát. Semmi izgatószert! Ellenben annyi gyógyteát ihatunk, amennyit csak akarunk, vagy próbáljuk ki tea és kávé helyett a fűszeres italt, a szbitenyt.

- Ne nassoljunk éjszaka - lefekvés előtt két-három órával vacsorázunk meg. Ha azon gondolkozunk hogy egyek vagy ne egyek, a válasz: ne!

Nyálkatisztítás tormalével

A reszelt tormából és citromléből álló keverék rendkívüli mértékben segít, hogy fellazítsa és eltávolítsa a nyálkát azokból a testrészekből, melyekben le szokott rakódi (például az emésztőrendszerben, az orrmelléküregben, a torokban, a légzőszervekben). Emellett erőteljes vízható is. A reggeli és az esti étkezések között kell bevenni.

- Készítsünk elő 150 g reszelt tormát és három citrom levét.

- Keverjük addig, amíg sűrű folyadékká nem válik ( a görög joghurthoz hasonlít).

- Együnk belőle naponta kétszer fél kávéskanállal a reggeli és a vacsora előtt. A maradékot tegyük zárható üvegedénybe, és tartsuk a hűtőbe.

energia

Melegvíz-kúra és bőrsikálás

A melegvíz-kúra segít a nyálka fellazításában. Ezért az előkészítő szakasz nélkülözhetetlen része. Tulajdonképpen az lenne jó, ha minden nap sort kerítenénk a melegvízreápia egyik változatára. Ha szauna vagy gőzfürdő közelében lakunk, remek. Ha nem, végezzük el ennek házi változatait. Azonban a felkészülési idő alatt legalább egyszer jussunk el a gőzbe, mivel ez a valóban csodálatos hatékonysággal lazítja fel a nyálkát.

Azt se felejtsük el, hogy a melegvíz-terápia előtt 5 percig dörzsölni kell a bőrünket. Ne hagyjuk el, még ha kísértést érzünk is, mert a bőr megsikálása hihetetlenül eredményes módszere a nyálka kiürítésének, ugyanakkor fellazítja a többi toxikus anyagot, amely megrekedt a nyirokrendszerben és a nyirokmirigyekben. Ez létfontosságú a programunk szempontjából.

Agyagos víz

Az agyag ugyancsak jelentős szerepet játszik a kúrában. Magába szívja a toxinokat, stabilizálja testünk elektromágneses rendszerét, és helyreállítja a pH-egyensúlyunkat. Agyagos vizünket korán reggel igyuk meg reggeli előtt. Elkészíhetjük előre, vagy megkeverhetjük frissen, közvetlenül a fogyasztás előtt. Ez rajtunk múlik.

 

Ne feledjük, csupán 4 hét a teljes megújulásig. Kezdjük el még ma.

Hamarosan jövünk a 2.hét teendőivel.

 

 

Forrás: Alla Svirinskaya - Energiatitkok

           Bernád Ilona: Élő népi gyógyászatunk

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek