Természetes gyógyír köhögésre: a hagymatea
A legszebb része, hogy nem hagymaízű és nem a hagyma intenzív ízű és illatú részéből készül, hanem a héjából, pár perc alatt.
Ezt a telet eddig megúsztuk nagyobb betegségek nélkül, pont most ütött be a lázas-köhögős influenza, viszont óriási dolognak tartom, hogy február közepéig maximum az erős köhögéssel kombinált takonykór volt a gyerekeknél, egy-egy pár napos hiányzás az intézményekből.
Viszont a köhögés vissza-visszatér, első körben mindig teával próbálkozom elmulasztani, az utóbbi időben ezzel a hagymateával kezeltük a betegséget és nagyon jól működik.
A hagymatea receptje:
Hozzávalók: 1 vagy 2 hagyma héja (intenzívebb két adag héjból), 0.5 l víz
Elkészítése: A vízbe dobjuk be a héjakat és forrás után 5, max. 10 percig főzzük. Ugyanez készülhet alapból karamellizálva, 1-2 kanál cukrot hevítve, pirítva kezdve az egészet és arra kerül a víz, majd jöhet a hagyma héja, így jóval édesebb lesz rögtön.