Szabaduljunk meg 10 dologtól, hogy jól induljon a jövő év!

20 dec. 2014 Tartalomszerkesztő

A decemberi hónap nagyon fontos. Nem csupán a szeretet ünnepe miatt, hanem azért is, mert ilyenkor történik a lelki felkészülés a következő esztendőre.

tavaszIlyenkor kell azokat a célokat meghatározni, amelyeket jövőben szeretnénk megvalósítani, most kell a felkészülést megkezdeni, ezért használjuk ki a fennmaradó pár hetet.

Távolodjunk el azoktól az emberektől, gondolatoktól, amelyek a negatív energiáikkal lehúznak, inkább engedjük el a félelmeinket, a rossz szokásainkat, és minden energiánkkal koncentráljunk a 2015-ben megvalósítható álmainkra.

1. Szabaduljunk meg azoktól a gondolatoktól, amelyek azt sugallják, hogy nem tartunk ott az életünkben, ahol tartanunk kellene.
Mindent, amit eddig megvalósítottunk, arra legyünk büszkék, hiszen azt mi értük el.

2. Szabaduljunk meg azoktól a gondolatoktól, amelyek visszatartanak, és arra kényszerítenek, hogy ne tudjunk továbblépni, hanem inkább egy helyben toporgunk emiatt.

3. Nem kell mindent minden pillanatban tudni. Az idő majd megoldja ezt a kérdést is. Lehet, hogy valaminek ma nem látjuk értelmét, de majd pár év múlva fogjuk megtapasztalni, hogy mit is jelent most számunkra az a dolog.

4. Szabaduljunk meg azoktól a gondolatoktól, amelyek megakadályoznak a továbblépésben. A nehézségek legtöbb esetben csak ideiglenesek, de ezekből is lehet tanulni, amit majd később hasznosíthatunk valamilyen területen.

5. Szabaduljunk meg azoktól a gondolatoktól, amelyek azt sulykolják folyamatosan, hogy nem azt az életet éljük, amelyet szeretnénk.
Az életnek két oldala van. Higgyük el, hogy jobb helyzetben nem is lehetnénk. Fontos azonban, hogy mindig mindenért hálásak legyünk.

tavasz26. Ne kérdezzük többet azt magunktól: Miért történik mindez velem?
Inkább úgy gondoljunk egy adott nehézségre, hogy mi az, amit tanulni lehet abból.

7. Ne avatkozzunk bele erőszakkal a jövőnkbe.
Lehet, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amit miatt a kitűzött célt nem tudjuk megvalósítani, de ne adjuk fel, hanem higgyünk és bízzunk abban, hogy ez megvalósulhat.

8. Ne azonosítsuk önmagunkat a hibáinkkal.
Mindenki hibázik, mindenki követ el baklövést, de a hibázás a fejlődés elengedhetetlen tartozéka.

9. Ne ragaszkodjunk mindig a saját igazunkhoz.
Ismerjük el hibáinkat. Figyeljünk oda a belső hangokra, a szívünkre. Ha ezt tesszük, nem tartózunk senki másnak elszámolással.

10. Ne mondjuk azt, hogy nekünk ez már késő.
Az álmaink a legfontosabbak, ezért kövessük azt az utat, amire a szívünk vágyik, és szabadok leszünk.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek