Csontleves - az igazi ásványi anyag bomba

18 nov. 2014 Vaskor Máté

A csirkék és a marhák csontjai és izmai sok ásványi anyagot tartalmaznak. Nem újdonság a csontleves készítése, jótékony hatásairól viszont alig tudnak.

101801059Ásványi aranybánya. - A leves kalcium, magnézium és foszfor mellett zselatint, kollagént, és sok esszenciális aminosavat tartalmaz, amik könnyen felszívódnak a szervezetben, ráadásul csak kevés ételből nyerhetjük ezeket az ásványi anyagokat.

Bélnyugtató. - A húsleves ásványianyag tartalmának köszönhetően javítja az emésztést. A nagy mennyiségű zselatin és kollagén a jó bélműködésért felelős, az aminosavak pedig az anyagcserét szabályozzák.

Fényesíti a bőrt. - A ráncok ideje lejárt! Az aminosavak támogatják a bőr fényességét és rugalmasságát, a kollagén pedig segít megelőzni, hogy a bőr megereszkedjen, ráncosodni kezdjen. A kollagén és a zselatin a haj és a körmök épen tartásában is fontos szerepet játszanak.

Gyulladáscsökkentő. - A csontleves sok eleme gyulladáscsökkentőként hat a szervezetünkben. A glicin méregteleníti a májat, a prolin elengedhetetlen a csontok, inak, szalagok és izmok egészségében. Ha valaki izületi betegségben szenved, a húsleves lehet a tökéletes gyógyír.

Immunerősítő. - Nem véletlen, hogy a nagymama a leves elfogyasztása után rögtön jobban érzi magát. Egy amerikai tanulmány során fény derült rá, hogy a csontleves bizony nagy hatással van az immunrendszerre. Tisztítja a légutakat, fogyasztásától sokkal energikusabbak leszünk.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek