Megdöbbentő gyógyulás: újra lát a vak férfi

14 nov. 2014 Békési Brigitta

Lemondtak az orvosok arról, hogy a kengyeli Bíró Jósti valaha is visszanyeri a látását. A férfi azonban hisz a gyógyulásában. Ma már előfordul, hogy teljes napokra visszanyeri a látását.

avak– Mindig is mélyen hittem abban, hogy látni fogok, és úgy tűnik, hogy mindez működik is – kezdte teljes természetességgel a kengyeli Bíró Jósti. A férfi hatesztendős kora óta cukorbeteg, a veséjével is komoly problémák vannak. – A bajok 2006-ban kezdődtek, amikor flexeltem és belepattant egy szilánk a szemembe.
Szolnokon nem tudnak rajtam segíteni, Budapesten pedig azt mondták, ha hamarabb mentem volna, esetleg igen. Műteni sehol nem mertek, mert tartottak attól, hogy még rosszabb lesz az állapotom. Így maradtak az infúziós kezelések, a gyógyszerek, melyek nem állították meg a szemem romlását, csak lassították ezt a folyamatot a kezelés idejére – számolt be.
A férfi nagyon elkeseredett, hiszen korábban kitűnő volt a látása

– Ha kiálltam ide a házunk elé, tisztán láttam, hogy ötszáz méterrel távolabb kik horgásznak – mesélte. – Biztonsági őrként kitűnő eredményt lőttem, még jutalmat is kaptam. A honvédségnél is a legjobb lövők közé tartoztam. Végső elkeseredésemben Nagy Szilárdhoz, Kengyel polgármesteréhez fordultam tanácsért. Ő ajánlotta azt az embert, akinek köszönhetem, hogy ma már a televízióban is tudom olykor-olykor a meccset nézni. Dr. Örlős Gábor nemcsak természetgyógyász, hanem ügyvéd is. Amikor meglátott, már sorolta is, hogy milyen problémáim vannak. Egészen a gyermekkoromig visszamentünk a lelki okok feltárásakor, ugyanis a kezelés ezzel kezdődött. Ennek augusztusban volt egy éve – árulta el.

A természetgyógyász egy speciális berendezéssel és kézrátétellel kezdett Jósti gyógyításához.

szem1 copy– A kezelések után nagyon jól éreztem magam – folytatta Jósti. – Majd egyszer csak azt vettem észre, hogy a látásom előjön, aztán ugyanúgy el is ment. Majd egyre sűrűbben jött elő. Egy nap reggel, emlékszem keddi nap volt, felkeltem és egész nap láttam. Örömöm nem tartott sokáig, mert szerdán újra minden a régi lett. Azóta többször voltak olyan napok, amikor egész nap láttam. Egymagam még nem merek elindulni itthonról, mert előfordult, hogy biciklizés közben ment el a látásom. Nagyon sok gyógyteát fogyasztok, és a házi fokhagyma, valamint a medvehagyma is jótékony hatással van a szememre. Pillanatnyilag jól érzem magam, továbbra is járok kezelésekre és bízom a teljes gyógyulásban. Állítom, hogy hit nélkül nem sikerült volna visszanyernem – ha eddig csak ideiglenesen is – a látásomat. Ha erősen hisz az ember, meggyógyul. Úgy tervezem, hogy februárban születő kisfiamat már jól fogom látni – búcsúzott.

Bíró Jósti könyvet szeretne írni életéről, gyógyulásáról. Tervei szerint egy cd-t is mellékelne a történetéhez, melyen több dalt énekelne el gitárkísérettel. Szeretné rávenni gyógyítóját és a település polgármesterét is egy közös éneklésre. A férfi szerepelt már a médiában korábban is, most pedig egy rövidfilm forgatásának előkészületein munkálkodik a természetgyógyásszal.
–Harmóniába kell hozni a testet, lelket és a szellemet

– Jósti gyakorlatilag teljesen vak volt, amikor felkeresett, és nem telt el egy év, hogy újra látott – mondta a szolnoki dr. Örlős Gábor ügyvéd, természetgyógyász, a Jóstinak segítő rend vezetője. – Cukorbetegsége, vesebetegsége további keserűséget okozott számára, a nyugati orvoslás le is mondott róla. Úgy tűnt, a jelek szerint nem hisz abban, hogy sok van még hátra földi pályafutásából. A súlya nem volt több, mint egy kisgyermeké, amikor először járt nálam. Elsőként fel kell tárni a betegségek lelki okait, mely egyébként lehet félelem, bűntudat, vagy éppen a túl szigorúan vett megfelelési kényszer. Majd harmóniába kell hozni a lelket, a testet és a szellemet. A célunk, hogy megtanítsuk az embereket nemet mondani, szeretni önmagukat, hogy visszaadjuk az önbecsülésüket.
Címfotó: Csabai István

Forrás

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek