Híd alatt hozott létre ingyenes iskolát az elhivatott tanár

04 nov. 2014 Papp Gini

Új-Delhi legszegényebb gyermekei is képzést kaphatnak Rajesh Kumar Sharmának köszönhetően, akinek a szó legszorosabb értelmében tanár a hivatása.

india1A férfi elszántsága nyomán egy metró híd alatt összeverődhetett egy csapatnyi gyermek, akiknek azelőtt soha nem lehetett volna esélyük tanításban részesülni.

india2Az NBC News szerint naponta 30 gyermek kap képzést itt, akik környező mélyszegény falvakból vándorolnak ide.

india3Sharma a hét minden napján elhagyja munkahelyét - mint bolti eladó dolgozik megélhetéséért -, és két órán keresztül tanítja a gyermekeket, mialatt testvére dolgozik helyette, aki szívből támogatja ebben - mondja a Yahoo News.

india4Sharma, egy 40 éves, háromgyermekes apa Aligarhból, aki pénzügyi nehézségei miatt arra kényszerült, hogy a főiskola harmadik évében abbahagyja a tanulást.

india5"Amikor elhaladtam ezen a területem, mindig azt vettem észre, hogy a gyermekek a földeken dolgoznak, vagy játszadoznak" - mondta az Indian Expressnek.

india6Végül meggyőzte a helyi munkásokat és gazdákat, hogy engedélyezzék a gyermekek képzését, engedélyezzék nekik a tanulást a családi jövedelem kiegészítése helyett. Reméli, hogy ezek a gyerekek megkapják így a szükséges eszközöket ahhoz, hogy legyőzhessék a szegénységet.

india7"Minden nap eljönnek tanulni. Sikerült az iskolai tantervet megelőzve haladnunk az oktatással" - meséli Sharam.

india8Lehetőve teszi, hogy azok a gyerekek is részt vegyen a tanórákon, akik technikailag még túl fiatalok lennének hozzá. Sharma az alapokkal kezdi, felkészíti a gyermekeket, hogy jó alapokkal kérhesség felvételüket állami iskolába.

india9Egy évvel ezelőtt 140 gyerekkel kezdte a tanítást. 70 közölük most állami iskola diákja.

Sharma szerint a legnagyobb eredmény, hogy a diákok szüleinek változik a nézőpontja. Ma már sokan biztatják gyermeküket, hogy tanuljanak.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek