Fájdalomcsillapítás természetes úton

01 szept. 2014 Vaskor Máté

A legtöbb ember fejfájás, ízületi fájdalom, vagy egyéb fájdalmak esetén rögtön gyógyszerhez nyúl, pedig sok gyógynövény és gyümölcs is hatékony lehet.

oszibarackAz aszpirin eredetileg a gyöngyvesszőből és a fűzfa kérgéből származik, ezt szintetizálta később a gyógyszeripar, hogy profitálni tudjanak belőle.

A laborokban előállított vegyületek, melyeket többnyire tabletták formájában fogyasztunk, jóval több mellékhatással bírnak, mint a gyógynövények, gyümölcsök.

Az aszpirin fő hatóanyaga az acetilszalicil-sav, amely körülbelül 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le. Ugyanez a szalicilsav viszont számos gyümölcsben, zöldségben, gyógynövényben és fűszerben megtalálható, igaz, jóval egészségesebb, szerves formában.

A gyulladáscsökkentők szedésével igen nagy kockázatot vállalunk, ugyanis nem tudhatjuk előre, hogy milyen reakciót vált majd ki szervezetünk. 

Íme, 27 alternatív megoldás, mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnánk!

  • Alma, avokádó, áfonya, brokkoli, karfiol, cseresznye, chili paprika, uborka, ribizli, padlizsán, füge, datolya, grapefruit, szőlő, kivi, édesgyökér (a növény, nem a cukorka), gyöngyvessző (egy gyógynövény), paprika, őszibarack, szilva, retek, málna, spenót, eper, kurkuma (a fűszer), fűzfakéreg, cukkini 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek