Szinte csak fűszerezésre nem jó a fogkrém

25 aug. 2014 Vaskor Máté

A fogak tisztasága, a nyelv ápoltsága és a tiszta, friss lélegzet megtartása mellett még számos felhasználási módja van a fogkrémeknek. Tudtál ezekről?

fogkrem1Szőnyegfoltok tisztítása. - Sikáljuk át fogkrémmel a mocskos területet, majd öblítsük le vízzel. Az eredmény legalább olyan hatásos lesz, mintha tisztítószerrel dolgoztunk volna.

Mobiltelefonok karbantartása. - Óvatosan mossuk át fogkrémes vízzel a készülékünket, majd tiszta vízzel töröljük át a képernyőt. 

Falak tisztítása. - Finoman dörzsöljük az érintett falrészt fogkrémmel, de a biztonság kedvéért előbb kisebb területen próbálkozzunk vele.

Ezüstékszerek újjá varázslása. - Megint csak a fogkrém és egy kevés langyos víz az eszköz. Másnap biztosan megkérdezik munkatársaink, hogy új nyakláncot, karkötőt vettünk-e.

Cípőtisztítás. - Érdemes egy rongydarabra fogkrémet nyomni, és azzal alaposan átsikálni a piszkos lábbelit, a ragyogyó tisztaság elmaradhatatlan.

fogkrem2Rovarcsípések csillapítása. - Kenjük be a szúnyog-, méhcsípést, esetleg hangyaharapást kevés fogkrémmel, ami megszünteti a viszketést.

Szagtalanítás. - Hagymaszeletelést követően mossunk kezet fogkrémmel, ez biztosan elnyomja a növény kellemetlen illatát.

Körömtisztítás. - Kefével finoman dörzsöljük át körmeinket, melyek ezt követően csillogni fognak. Főleg a hölgyek körében hasznos.

Bútortisztítás. - Hasonlóan a cipő- illetve a szőnyegtisztításnál, a bútorok karbantartásánál is a fogkrém a leghatékonyabb "gyógymód".

Autók lámpáinak szépítése. - Fogkrémes kézzel, vagy akár egy ruhadarabbal mossuk át a fényszórók üvegét, így az szebb lesz, és nagyobb biztonságot ad nekünk az utakon.

Lyukak betömése. - Szögek helyével van tele a falad? Nem kell barkácsboltba menned tömőanyagért, hisz a fogkrém ugyanúgy megteszi!

Pattanások ellen. Nyomj egy kevés fogkrémet bőrödre, majd hagyd megszáradni. A fogkrém kiszívja a méreganyagokat a bőrből.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek