Nagymamájától tanult főzni Pokorny Lia

20 aug. 2014 Administrator

A népszerű színésznő, sokak kedvence, Pokorny Lia imád kísérletezni a konyhában. Kedvencei a magyaros ízek, de minden gasztronómiai újdonságra nyitott.

lea1A színésznő nagyon kreatív a munkájában és a mindennapokban, ám a konyhában néha neki is elkél a segítség, ha kifogy a receptötletekből.

A főzés fontos szerepet játszik a színésznő életében, hiszen a családot, az otthont idézi minden egyes konyhában töltött perc. Ételkészítés közben bátran elengedheti fantáziáját és kedvére kalandozhat a különleges szokások, hagyományok között.

„Apukám szakács és anyukám is nagyon ügyes a konyhában, az első főzéssel kapcsolatos élményeim mégis a nagymamámhoz kötődnek. A nagyi ugyanis a húsleves cérnametéltjét is kizárólag saját kézzel gyúrta, majd késsel vágta. A rétese illatát pedig szinte ma is érzem, és rögtön beugrik a kép, ahogy a tésztáját nyújtja az asztal sarkán”- nosztalgiázott Lia, aki szívesen emlékszik vissza a közös gyerekkori főzésekre. A színésznő azt is elárulta, hogy bár rengeteg dolog inspirálja, néha ő is tanácstalan, mi legyen a vacsora?

“Családtagoktól, jó barátoktól, szerelmektől újabb és újabb fogásokat, praktikákat tanultam. Elég korán kialakult bennem egy erős igény, késztetés, hogy kísérletezzek a konyhában. Ha mégis bizonytalan vagyok, vagy valami teljesen új ételt szeretnék kipróbálni, az okostelefonomat hívom segítségül. Az interneten, főzőblogokon különleges, általam sosem próbált receptkülönlegességekre bukkanhatok vagy egy megszokott, megunt ételt dobhatok fel valami új megoldással”– mondta el Lia, aki szerint a főzés attól olyan élvezetes, hogy az ötleteit, tapasztalatait bárki megoszthatja másokkal.

Bár Lia is szeret új dolgokat kipróbálni, közel sem olyan extrém az ízlése a főzés terén, mint kisfiának volt régen.

lea2“A fiam négy éves korában imádott a konyhában forgolódni és sütiket készíteni velem. Ő adta az instrukciókat, hogy miből mennyi kell, én pedig csináltam, amit mondott, elvégre ő volt a séf. Egy esetre élénken emlékszem, amikor megunta a hétköznapi hozzávalókat, mint a liszt, tojás, cukor, reszelt alma és gyümölcsök, és meg akarta bolondítani valamivel a receptet. Utasítására bele kellett borítanom egy jó adag fekete, szemes borsot a tésztába. Mikor elkészült, természetesen a fiam kóstolta meg először, jó nagyot harapott a borsos sütiből. Mondanom sem kell, hogy azóta nem erőlteti a borsot az édességekbe”– idézte fel nevetve Pokorny Lia.

Lia a piacról szerzi be a hozzávalókat, amikor csak teheti. Az illatos gyümölcsök és friss zöldségek mindig helyet kapnak a színésznő kosarában.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek