Ferenc pápa: a boldog élet 10 titka

02 aug. 2014 Administrator

A katolikus egyházfő nemrégiben egy argentin hetilapnak, a Vivának adott interjút, és ebben tíz olyan dologról beszélt, amitől boldog lehet életünk.

ferenc papa barannyalÉlni és élni hagyni: mindenkit ez az elv kellene vezessen. Éljük életünket, és másokat is hagyjunk, hogy ugyanezt tegyék.

Adjuk át magunkat másoknak: legyünk nyitottak és nagylelkűek, mert a magunkba való zárkózás egocentrikussá tehet.

Higgadt, békés életvezetés: nyugalomban, jóindulattal és alázattal éljük az életet.

Egészséges viszonyulás a szabadidőhöz, pihenéshez: élvezzük az irodalmat, a művészeteket, ugyanakkor játsszunk egymással és a gyerekekkel. Ferenc pápa sajnálatosnak tartja, hogy a fogyasztói társadalom egyre kevesebb teret enged ezeknek, e helyett pedig stresszt és szorongást hoz. E miatt az emberek nem találják egészséges érzéküket, és képtelenek egymással megosztani élményeiket. Muszáj a sok munka mellett időt és energiát fordítani a gyermekeinkkel való játékra, és arra, hogy a családtagok beszélgessenek egymással. Pl. vacsora közben kapcsolják ki a tévét.

A vasárnap szabadnap: a hetedik nap a családok napja, töltsük egymással.

Méltóságot adó munkát adjunk a fiataloknak: kreatív fiatalokra van szüksége a világnak. A fiatalok lehetőségek nélkül a drogok felé sodródhatnak, sérülékenyebbekké válhatnak, e miatt pedig öngyilkosságba is menekülhetnek.

A természet tisztelete és óvása: az emberiség egyik legnagyobb kihívása a harmadik évezredben, hisz ha zsarnoki módon bánik a természettel, akkor öngyilkosság lehet a vége.

Kerüljük a negativitást: a másokról való rosszindulatú pletyka önértékelési hibákat leplez. Ne húzzunk le másokat, hanem emeljük fel magunkat. A negatív gondolatoktól való megszabadulás egészséges.

Tiszteljük mások hitét: ne próbáljunk más vallásra téríteni senkit. Cselekedeteink által ugyan hathatunk inspirálóan, ám csak ártunk azzal, ha téríteni akarunk, mivel az bénítólag hat a kommunikációra.

Tegyünk a békéért: rengeteg háború dúl ma a Földön, a békéért pedig mindig hangosan kell szólni, tenné kell érte. A béke nem csenddel jár, nem néma, hanem cselekvő.

Legyünk mindig többek a hála segítségével!

Forrás

Fotó: www.444.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek