"Arról álmodom, hogy iskolába mehessek"

12 júl. 2014 Papp Gini

Afrikai gyermekek ezrei gyalogolnak nap mint nap 10-15 kilométert is azért, hogy vizet vigyenek családjuknak. A kormányzatok miatt szomjaznak milliók.865Egyes gyerekek naponta háromszor is megteszik ezt az utat annak érdekében, hogy családjuk ne szomjazzon. Sokuknál ez azt jelenti, hogy a dzsungelen kell átvágniuk ezért.

A szinte ihatatlan minőségű víz és higiéniai állapotok következtében naponta több mint 1600 gyermek betegszik meg Zambiában, akiknek nagy rész sajnos meg is hal. Nagyobb számban betegszenek meg a víz hiánya vagy tisztasági állapotok miatt, mint ahányan malária vagy HIV vírus következtében.

Az alábbi videó, a Wirld Vision Water projekt által készült, akik gyerekeket juttattak tiszta vízhez. A falu lakóiban olyan reakciót váltott ki az, hogy ivóvízhez jutottak általuk, amire nem igen léteznek szavak.

Violet - a filmben szereplő egyik kislány - meghatódva meséli, hogyan megy naponta háromszor vízért.

"Minden nap hamarabb felkelek, mint azt a Nap tenné. Naponta háromszor gyaloglok két mérföldet, hogy vizet vigyek testvéremnek, nagymamámnak és magamnak. Amíg sétálok, arról álmodom, hogy iskolába járhassak. Orvos szeretnék lenni.  A nevem Violet és zambiai vagyok."

Zambiában naponta 1600 öt éven aluli gyermek hal meg a víz minősége miatt. 

{youtube width="570" height="321"}bg1iLMnKD-4#t=125{/youtube}

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek