Miért fogyasszunk sok cseresznyét?

12 jún. 2014 Administrator

A cseresznye nem csak finom, de nagyon sok egészségügyi előnye is van.  Rögtön bemutatunk 10 okot, amiért még több cseresznyét fogyassz! Egészségedre!

cseresznye1A cseresznye nagyon egészséges!  78−82 százaléka víz. Vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé soroljuk, ezáltal bőrújító bőrújító hatású is. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért az ízületi megbetegedések megelőzésében is bizonyított hatása. Enyhíti a reumatikus panaszokat, és segít a cukorbetegségben szenvedőknek. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Fokozza az energiaszintet
A cseresznye fogyasztása természetes módon növelni az energia szintet.  Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.

A cseresznye kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét.  Épp ezért, ha legközelebb gyötör a szörnyű éhség, és ennél valami finomat, akkor egyél egy marék friss cseresznyét, rögtön jobban érzed majd magad!

Elősegíti a jobb alvást
Ha alvásproblémáid vannak, akkor egyél rendszeresen cseresznyét.  Magas melatonin (alvási ciklust irányító hormon)  tartalma miatt segít a pihentető alvásban.

Tehát ha legközelebb álmatlanságban szenvedsz, ne gyógyszerhez nyúlj, hanem fogyassz cseresznyét minden nap, hidd el segíteni fog elaludni!

Jót tesz a szemnek
A cseresznye
nagyon sok vitamint tartalmaz, többek között A- vitamint és béta-karotint, amely elősegíti a jó látást és a szem egészségének a megőrzését!

Segít megelőzni a rákot
Tudtad, hogy a rendszeres fogyasztásával bizonyos típusú rákos megbetegedések elejét veheted?  A cseresznye tele van természetes, erős antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, és segítik az egészséges öregedést. Vitamintartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, gátolja a daganatos elváltozások, szív - és rendszeri problémák kialakulását.

cseresznye2Javítja az emésztést
Enyhe hashajtó hatása van, ezért szorulással küszködőknek ajánlott a fogyasztása. (Szárából tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát is készíthetünk). Magas rosttartalmának köszönhetően, cseresznye javítja az emésztőrendszer működését, és segít csökkenteni a koleszterin szintet.  Persze, nem kell enni túl sokat enni belőle!

Enyhíti a fájdalmat és csökkenti a duzzanatot
A cseresznye
kiváló forrása az antocianinnak, amely segít csökkenteni a fájdalmat és a duzzanatot a különböző krónikus betegségek, beleértve a köszvény és az ízületi gyulladás esetén.     

Segít megelőzni az izomgörcsöket
Bár a banán több káliumot tartalmaz adagonként, mint érett cseresznye, de nem mindenki szereti a banánt. A kálium segít enyhíteni, és megakadályozza az izomgörcsök, így ez mindig egy jó ötlet.  A cseresznye segíthet a menstruációs fájdalmak enyhítésében is.

Javítja az agyműködést
Ha úgy véled memóriazavaraid vannak, egyél cseresznyét, s az majd javítja az agyad teljesítményét!

Jó a szívnek
A cseresznye fogyasztása segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, és az általánosan jót tesz az egészségnek.  

Gyulladásgátló tulajdonsága van
Az egyik legfontosabb egészségügyi előnye a cseresznyének, hogy erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

A számos jótékony hatása mellett még nagyon finom is! Te is szereted, ugye?

Forrás: agraroldal.hu 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek