Ízületi fájdalomra étkezési zselatin!

25 márc. 2013 Gretus

Egy tanfolyamon a tanárnő a minap azt kérdezte, tudjuk-e, mely a leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének? Hát, nem tudtuk.

 

tejsavo1

 

Az étkezési zselatin tartalmaz állati eredetű csontot (ebből készítik), és ha vízzel keverjük, éppen ezért kocsonyásodik be. Akkor van ízületi fájdalmunk, ha a csontban nincs megfelelő mennyiségű kalcium, és ezt a csont az ízületből vonja ki, hogy pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet. Ha az ízületben nincs elegendő kalcium, akkor az embereknél ez fájdalom formájában jelentkezik.

 

Hozzávalók és elkészítése: étkezési zselatin, víz szükséges. Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból elkészíthetünk egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget, és hagyni kell kihűlni. Még folyós állapotban kell például a fájó csuklóra kenni, és rajta hagyni kb. 45 percet – az időtartamot be kell tartani! Látni fogjuk, hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó, mert működik a „technika”!

 

Megmarad egy vékony hártya a csuklón, ezt csak le kell húzni és ennyi. Pontosan oda került a pótló anyag, ahonnan hiányzott, és tapasztalhatóan múlik a fájdalom! A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tárolni, újbóli felhasználás előtt a mikróban picit felmelegíteni, majd ismét odakenni, ahol fájdalmunk van!

 

Ennél olcsóbb és hatékonyabb megoldás jelenleg nincs a piacon, nagyjából 40 Ft egy kis tasak zselatin! Váljék mindenki egészségére!

 

(A lukreciakencei.hu oldalain található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon szakorvoshoz.)

Forrás: lukreceiakencei.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek