Virágpor az egészség védelmében

24 márc. 2013 Administrator

viragpor3A virágpor titkai tulajdonképpen a növényvilág titkai, melyeket a természet az emberiség rendelkezésére bocsát, hogy az sok betegségtől megszabaduljon.

A méhek a virágport a nektár begyűjtésekor szedik össze. és hátsó pár lábukon található pollengyűjtő kosárkáikban szállítják a kaptárba táplálékként. Azáltal, hogy a virágok bibéin megjelenő hímivarsejteket a méhek összegyűjtik. és saját enzimjeikkel tovább érlelik, tulajdonképpen a koncentrátumok koncentrátumát hozzák létre.

A pollen szemcsék annyiféle színárnyalatúak és esszenciájúak, ahány virágról származnak– a fehértől a feketéig, a sárgán át a barnáig. Mindegyikük tartalmaz azonban fehérjéket, aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, hormonanyagokat, zsiradékokat, illatanyagokat, valamint szőlő– és gyümölcscukrot is. Vegetáriánusoknak különösen ajánlott a virágpor fogyasztása, hiszen a 22 ismert aminosav közül 20 féle található a virágporban. 100 gramm virágpor tehát annyi a szervezet számára fontos aminosavat tartalmaz, mint fél kiló marhahús, vagy 7 tojás.

Virágpor-allergia kezelése virágporral? Igen! Szomorú tény, hogy az emberiség 20%-a allergiás, vagyis hiperérzékeny. A civilizáltabb társadalmakban az arányszám még magasabb. A szervezet téves válaszreakcióját az esetek nagy többségében a belélegzett pollenszemek okozzák, a felszínükön található fehérje molekulák és a levegőből rájuk tapadt szennyeződések ugyanis ingerlik a nyálkahártyát. A probléma oka a civilizációs betegségekben keresendő. Kivédésére a legjobb megoldás, ha időben felerősítjük az immunrendszerünk védekező sejtjeit. Az allergiás tünetek megjelenésekor érdemes a homeopátia tudományához fordulni. A specifikus immunterápia megoldást jelenthet a problémára, mely során a kutyaharapást szőrivel elvnek megfelelően az allergiás reakciót kiváltó anyaghoz lassan hozzászoktatják a szervezetet.

viragpor2Különlegesen magas természetes tápanyagtartalmánál fogva a virágpor ajánlott táplálékkiegészítő a serdülőkorban levő, növekedő gyerekek számára. Javítja az étvágyat, kedvező hatással van az emésztő szervekre, segíti a tápanyag-hasznosítást. A virágpor fokozza az aktivitást, növeli a szellemi képessége és jó közérzetet biztosít.

Sikerrel alkalmazzák idegrendszeri problémák kezelésekor. Magas lítium tartalmának köszönhetően ugyanis normalizálja az agyi idegek működését. A legújabb kutatások kimutatták, hogy különösen ajánlott a napi fogyasztása a férfiak számára, ugyanis a bee pollen segít a prosztata panaszok megelőzésében, valamint az elvesztett férfiasság visszanyerésében is. Tritofán tartalmának köszönhetően a virágpor segít a hajhullás megelőzésében, valamint leküzdésében.

Telítetlen zsírsav tartalmánál fogva hatásos segítség az érelmeszesedés megelőzésében, valamint leküzdéseben. Keringési és vérellátási zavarok helyreállításában.

Ajánlott természetes állapotában fogyasztani, ahogy a méhecskék termelik: szemcsés állapotban, kiskanállal. A készítményeket nem ajánlom.

A virágpor az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki. Első fogyasztása előtt érdemes allergiatesztet végezni: kevés virágport néhány csepp vízzel összekeverni, majd azt a csukló belső részére kenni. Amennyiben a bőrfelület kipirosodik, biztosan tudhatjuk, hogy pollen-érzékenyek vagyunk.

Forrás: csernamez.com

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek