Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
matrix wamsler3
golya140x140 szenafuvek
nosza info

Kiemelt cikkeink

Sarud, az Élményfalu: garantált élmények, felejthetetlen programok
Hozzászólások: 1

Sarud, az Élményfalu: garantált élmények, felejthetetlen programok
Sarud, az Élményfalu elnevezéssel 2013-ban indult az a helyi összefogásra épülő program, melynek ...

Akácliget Pihenőpark: a csend és a nyugalom szigete Jánkmajtison
Hozzászólások: 0

Akácliget Pihenőpark: a csend és a nyugalom szigete Jánkmajtison
Ha valaki netán nem tudná, hol található Jánkmajtis község, az itteni Akácliget Pihenőparkba ...

Jól nézzük meg, milyen krumplit vásárolunk!
Hozzászólások: 0

Jól nézzük meg, milyen krumplit vásárolunk!
A krumpli világszerte az egyik leggyakrabban használt élelmiszer, ám nem árt óvatosnak lennünk ...

Szörp, dzsem, lekvár és gyümölcskocsonya bodzabogyóból
Hozzászólások: 0

Szörp, dzsem, lekvár és gyümölcskocsonya bodzabogyóból
Érik már a  bodzabogyó, melyből sokféle finomságot készíthetünk télire. Alább néhány egyszerű ...

Aki fák közelében él, kevesebbet beteg
Hozzászólások: 1

Aki fák közelében él, kevesebbet beteg
A légszennyezés kiszűrésével a fák évente dollármilliárdokat takarítanak meg az egészségügynek ...

Ne irtsuk, inkább együk a porcsint!
Hozzászólások: 1

Ne irtsuk, inkább együk a porcsint!
Éveken át a legádázabb ellenségemnek tartottam, szorgalmasan irtottam minden nyáron, hogy a konyhakertben ...