Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
ecolounge kocka wamsler3
golya140x140 jop banner
esz280140px

Kiemelt cikkeink

Megérkezett a Mikulás Nagykarácsonyba
Hozzászólások: 0

Megérkezett a Mikulás Nagykarácsonyba
Pénteken megnyílt Mikulásfalva képzeletbeli kapuja Nagykarácsonyban: ezzel elkezdődött a 19. ...

6 sült alma recept, amit az egész család imádni fog
Hozzászólások: 0

6 sült alma recept, amit az egész család imádni fog
Az almát nagyon sok variációban lehet elkészíteni. Többek között sütve is, mindenféle földi ...

Zöldségek és gyümölcsök, amikről nem tudtad, hogy így teremnek
Hozzászólások: 0

Zöldségek és gyümölcsök, amikről nem tudtad, hogy így teremnek
Ha valaki nem tudja, mi fán terem a dió, a szólás szerint az illető nem ért valamihez. A mondatban ...

Ellopta a kamerát, az internet sztárja lett a mókus
Hozzászólások: 0

Ellopta a kamerát, az internet sztárja lett a mókus
Itt egy nagyon édes videó, amin egy mókus épp ellop egy modern videokamerát, felviszi a fára, ...

Adventi készülődés: az erdő könnyétől a virágterápiáig
Hozzászólások: 0

Adventi készülődés: az erdő könnyétől a virágterápiáig
Ismét eltelt egy esztendő, és bár a szokottnál jóval enyhébb most az időjárás, november utolsó ...

Üzletemberből biogazda
Hozzászólások: 0

Üzletemberből biogazda
Több hektáros biogazdaság, egy sikeres bisztró és egy biopiac, hajnali ötös kelés. Járosi ...