Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
matrix wamsler3
   

Kiemelt cikkeink

Nyaralás alatti bolondozások: meztelen napozás, spontán házasodás
Hozzászólások: 0

Nyaralás alatti bolondozások: meztelen napozás, spontán házasodás
Nyaraláskor mindenki felszabadultabb, lazább, az emberek többsége többet megenged magának, mint ...

Süni, a kert hasznos lakója
Hozzászólások: 0

Süni, a kert hasznos lakója
Ha szeretnénk vegyszerek nélkül kertészkedni, jó, ha odaédesgetjük a süniket kertünkbe és ...

Kubu! Úgy szeretünk!
Hozzászólások: 4

Kubu! Úgy szeretünk!
Kubu. A finom frissítő ital nem csupán a gyermekek, de a felnőttek kedvence is.  Ráadásul kiscsaládunk ...

Interjú egy magyar vándorral: Brazíliában sincs kolbászból a kerítés
Hozzászólások: 0

Interjú egy magyar vándorral: Brazíliában sincs kolbászból a kerítés
Zákonyi Bence 2000-ben ment capoeirát tanulni a dél-amerikai országba, azóta pedig már a fél ...

Miért jönnek a medvék Magyarországra?
Hozzászólások: 0

Miért jönnek a medvék Magyarországra?
Elképzelhető, hogy Szlovákiában annyira megerősödött az ottani medvepopuláció, hogy már kevés ...

Főtt kukorica, a nyár ízes csodája
Hozzászólások: 0

Főtt kukorica, a nyár ízes csodája
Minden bizonnyal a kukorica a legismertebb és legkedveltebb gabonafélék egyike, amely igencsak jó ...