Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
matrix wamsler3
   
Hirdetés
golya140x140 szenafuvek
   

Kiemelt cikkeink

Jó borokat, Jóbor Vendégházat kínál az Ács Pincészet a teremtett borvidéken
Hozzászólások: 0

Jó borokat, Jóbor Vendégházat kínál az Ács Pincészet a teremtett borvidéken
A győrújbaráti Ács Pincészet a Pannonhalmi Borvidék egyik gyöngyszeme, ahová mindig szívesen ...

Csalogató Sárkány Bio Panzió és Zlota Miléna őrségi boldogsága
Hozzászólások: 0

Csalogató Sárkány Bio Panzió és Zlota Miléna őrségi boldogsága
Egy hölgy, aki városi lányként a természetbe vágyott, s aki az Őrségben találta meg álmai ...

Egy fiatal házaspár őszinte borai és őszinte vendégfogadása Palkonyán
Hozzászólások: 0

Egy fiatal házaspár őszinte borai és őszinte vendégfogadása Palkonyán
Palkonyán, a Villányi Borvidék legszebb falujában egy fiatal házaspár mert nagyot álmodni, amikor ...

Kicsit másként az allergiáról
Hozzászólások: 0

Kicsit másként az allergiáról
A mára civilizációs népbetegséggé lett allergia immár olyan méreteket öltött, hogy szinte ...

Jedlik Ányos - Vörösmarty Mihály és az első fröccs
Hozzászólások: 0

Jedlik Ányos - Vörösmarty Mihály és az első fröccs
A fröccs születése Fóton történt, Fáy András híres pincéjében. Az író és politikus Vörösmartyt ...

Erdélyi szalonna készítése házilag
Hozzászólások: 0

Erdélyi szalonna készítése házilag
Sokak kedvence, pompás íz. Ki hinné, hogy egyszerűen elkészíthető, bár az igaz, hogy füstölni ...