Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
ecolounge kocka wamsler3
golya140x140 jop banner
esz280140px

Kiemelt cikkeink

Talpalatnyi mennyország és a nyugalom szigete Monokon
Hozzászólások: 0

Talpalatnyi mennyország és a nyugalom szigete Monokon
Errefelé talán a levegő is „más”, a környezet lenyűgöző, gazdag a programkínálat, így ...

A falu, ahol a kor nem számít
Hozzászólások: 1

A falu, ahol a kor nem számít
Ecuadorban, a perui határ közelében, az Andok vonulatai között 1400 méteres magasságban, a Csendes-óceántól ...

Megtelepedtek a barnamedvék Nógrád megyében
Hozzászólások: 0

Megtelepedtek a barnamedvék Nógrád megyében
Az idei adatok alapján bebizonyosodott, hogy Nógrád megye északi részén és a Heves megyével ...

Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma
Hozzászólások: 0

Az utánozhatatlan íz: karamellizált hagyma
Ha különleges és gyorsan elkészíthető, ráadásul gazdaságos finomságra vágyunk, akkor kitűnő ...

21 meglepő és érdekes tény az almáról
Hozzászólások: 2

21 meglepő és érdekes tény az almáról
Nincs ősz almaszedés nélkül és nincs olyan ember, aki ne szeretné a ragyogóan piros alma látványát ...

Formabontó megoldások régi ablakokból
Hozzászólások: 0

Formabontó megoldások régi ablakokból
A napokban kiírt nyílászáró-csere pályázat vélhetően sokakat sarkall arra, hogy újra cseréljék ...