Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2015. július 17. péntek
 

Hirdetés

Kiemelt cikkeink

Amiért otthagytam a jól fizető munkám és egy szigetre költöztem fagyit árulni
Hozzászólások: 5

Amiért otthagytam a jól fizető munkám és egy szigetre költöztem fagyit árulni
Négy évvel ezelőtt hátrahagytam mindent és egy olyan helyen folytattam életem, ahol akkor még ...

Világhírű lett az egyik legfurcsább magyar falu
Hozzászólások: 2

Világhírű lett az egyik legfurcsább magyar falu
Úgy tűnik, a nemzetközi sajtó a budapesti romkocsmák után rátalált egy újabb fura magyarországi ...

A vidék fesztiválja - Gyüttmentek Csobánkapusztán
Hozzászólások: 1

A vidék fesztiválja - Gyüttmentek Csobánkapusztán
Itt az ideje, hogy megismerjék egymást azok, akik a városban tücsökszóról álmodoznak, és azok, ...

400 hektáron ültetett napraforgót elhunyt felesége álmát valóra váltva
Hozzászólások: 0

400 hektáron ültetett napraforgót elhunyt felesége álmát valóra váltva
Az amerikai Babbette Jaquish-t mindenki úgy ismerte Wisconsiban, mint a Napraforgó Asszonyt. A ...

A spájzban a helye - Így készítsünk gulyáskrémet házilag
Hozzászólások: 0

A spájzban a helye - Így készítsünk gulyáskrémet házilag
Két liternyi gulyáskrém is - persze több is - gyorsan elkészíthető, télen pedig áldani fogjuk ...

Törjük meg az egyhangúságot - Nem mindennapi kerti szegélyek
Hozzászólások: 0

Törjük meg az egyhangúságot - Nem mindennapi kerti szegélyek
Igazán gyönyörű és kreatív virágágyást szeretnénk? Nézzük meg mások milyen módokat találtak ...