Címlap / Kiemelt cikkeink / Így készül a nagyi szilvalekvárja

Így készül a nagyi szilvalekvárja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. augusztus 22. csütörtök

Még mindig a szádban érzed nagymamád szilvalekvárjának az ízét? Esetleg szeretnéd utánozni? Íme egy könnyen elkészíthető recept a nagyi konyhájából. 

szilvalekiHa betartod az elkészítés menetét és technikáját, talán még a hosszú keverést is megúszhatod!

Hozzávalók: 4 kg szilva, 80 dkg cukor, 1 dl ecet (10%-os), késhegynyi tartósítószer.

Elkészítése
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy nagy lábasba öntjük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk az ecettel, letakarjuk, és így hagyjuk állni egy napig. Másnapra levet kell engednie. Majd felforraljuk, és legalább három órán át – keverés nélkül – főzzük.

Ha levesszük a tűzről, még legalább negyed órán át keverjük. Végül üvegekbe töltjük, a tetejükre egy-egy csipetnyi tartósítószert teszünk, és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: eharmonia.hu

Share

Hozzászólások 

 
+1 #2 idős Seleja Györgyné 2013-08-24 11:27
Én úgy kaptam a receptet, 20%-os ecettel ki kell kenni mindenhol az edényt, amiben a lekvárt főzöm, beleteszem a gyümölcs felét, ráöntöm a cukrot, rá a gyümölcs másik felét, felteszem a tűzhelyre és kis lángon főzöm. Általában este rakom oda és reggel amikor felkelek megkeverem és még főzöm egy kis ideig, majd üvegekbe rakom és száraz dunsztba teszem.Ez nekem nagyon egyszerű és már évek óta így teszem el. idős Seleja Györgyné Ili
Idézet
 
 
0 #1 Szalai Gabriella 2013-08-22 18:17
Szuper! Én egész nap főzöm, vagyis legalább 8-10 órát, ecet helyett citromsavat teszek bele - és persze a cukort a szilvától függően adagolom. De hasonló! :)
Idézet
 

  • EZT OLVASTAD MÁR?


Aranykezű főzőasszonyok viszik tovább a nagyi lekvárjainak zamatát

E napokban bizony sok háziasszony éppen bőszen hétdecis befőttesüveget keres, hogy elrakhassa téli.. >> Tovább olvasom <<

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 01. vasárnap
 
Hirdetés
ecolounge kocka wamsler3
golya140x140 jop banner
esz280140px

Kiemelt cikkeink

Krisztina Farm: a tanya varázsa disznótorral és kakastejes cipóval
Hozzászólások: 0

Krisztina Farm: a tanya varázsa disznótorral és kakastejes cipóval
Mintha a népszerű Piramis-dal, a Kóbor angyal szövege járta volna át a környéket, amikor úticélunk ...

Vidéki hangulat csontkováccsal és pelyhes paplanokkal Túrkevén
Hozzászólások: 0

Vidéki hangulat csontkováccsal és pelyhes paplanokkal Túrkevén
Alighanem Túrkeve egyik legújabb ékköve a gyönyörű környezetben magasodó épület, melynek ...

Kopár Csárda: újragondolt hagyomány és a természet harmóniája
Hozzászólások: 0

Kopár Csárda: újragondolt hagyomány és a természet harmóniája
Fennállásának több mint négy évtizede alatt sok mindent átélt a Pilisvörösvár és Piliscsaba ...

Hévizgyörki western magyar cowboyokkal
Hozzászólások: 0

Hévizgyörki western magyar cowboyokkal
Ritkaság, hogy az ember születésnapjára kap egy lovastanyát és egy vendégházat. Bár áttételesen, ...

Ételmaradékok újrahasznosítása: a fantázia nem ismer határokat
Hozzászólások: 0

Ételmaradékok újrahasznosítása: a fantázia nem ismer határokat
Az ételmaradékok újratálalásának ötlete mindazoknak bizonyosan hasznos praktikát nyújt, akik ...

A falu, ahol a kor nem számít
Hozzászólások: 1

A falu, ahol a kor nem számít
Ecuadorban, a perui határ közelében, az Andok vonulatai között 1400 méteres magasságban, a Csendes-óceántól ...